Udící sáček GrandHall dodá masu autentické uzené aroma a chuť při přípravě na grilu nebo v klasické troubě. Bílý ořech (hickory) je vhodný pro přípravu hovězího, vepřového, drůbežího a jehněčího masa. Udící sáčky GrandHall jsou vyrobeny z vícevrstvého potravinářského alobalu. Mezi jednotlivými vrstvami se nachází jemné třísky bílého ořechu, cukr a sirup. Během pečení uvolňují tyto složky úžasné aroma. Maso se během pečení v sáčku lehce pohybuje. Získá naprosto lahodnou a jemnou uzenou chuť, a to díky kouři, který je v sáčku uzavřen. Ideální pro přípravu ryb, drůbeže, vepřového, hovězího, jehněčího a zeleniny. Lahodný, snadný a zdravý způsob tepelné přípravy pokrmů.
Pokyny k užití
- naplňte sáček jídlem, které chete udit;
- vložte jej do předehřátého grilu nebo trouby;
- prvních 15 minut nastavte teplotu na 250°C;
- zbývající čas dokončete při teplotě 190°C;
- otevřete sáček a podávejte.
Doba přípravy (500 g / 1 kg)
- vepřové kotlety: 15-20 min / 25-30 min
- kuřecí kousky: 30-35 min / 40-45 min
- vepřová žebra: - / 70 min
- brambory: 40-45 min / 50-55 minna kousky nakrájená zelenina (cibule, houby, cuketa, paprika, broikolice): 5-6 šálků nebo 1 litr - 20 min;
- pozor - doba vaření se může mírně lišit v důsledku rozdílných parametrů u různých typů grilů a trub.
Doporučení
- doba přípravy/uzení se zkrátí nakrájením potravin na menší kousky;
- například vykostěné a nakrájené kuřecí prso se uvaří rychleji než celé prso s kostí;
- totéž platí pro zeleninu, kdy se malé kousky uvaří rychleji.
Recept pro inspiraci - uzené kuře
Ingredience: 1 kuře, zbavené kůže a nakríjené, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička česnekové soli, 1/2 lžičky sušeného oregana.
Postup (trouba): kuře umyjte a pečlivě usušte. Smíchejte dohormady tymián, oregáno a sůl. Kuřecí kousky směsí potřeme a promícháme. Kuřecí kousky ohřejte na pokojovou teplotu (např. v mikrovlnné troubě na střední výkon). Ochucené kousky vložte do udícího sáčku a uzavřete. Vařte při teplotě 250°C 15 minut, posléze teplotu zredukujte na 190°C a vařte dalších 50 minut.
Postup (gril): grilujt 15 minut na plný výkon, poté zredukujte výkon na střední (v případě grilu na dřevěné uhlí zvedněte rošt o 1 pozici výš) a grilujte dalších 45 minut.
Vyjměte sáček ze zdroje tepla a před otevřením jej nechte 10 minut odpočinout. Hotový pokrm podávejte na sáčku nebo servírovacím talíři.
EAN KÓD ....... : 9318478009359
KÓD PRODUKTU .. : A06724001T
HMOTNOST ...... : 0,5 kg
ZÁRUKA ........ : 24 měsíců
VÝROBCE ....... : GRANDHALL
Parametr | Hodnota | Jednotka |
---|